Hoe verwijder ik een Google Analytics account?

Leestijd voor dit artikel: 2 minuten

Als je een Google Analytics account hebt, wil je die misschien een keer verwijderen. Dat gaat in principe heel eenvoudig. Belangrijk is dat je wel de beheerders-rechten hebt over dit account, anders kun je hem niet verwijderen. Hoe gaat dit verwijderen nu? We leggen het uit via een aantal stappen:

Wil je de video bekijken en niet alle tekst lezen? Dat kan ook! Bekijk hier onze video over ‘Hoe maak ik een Google Analytics account aan?’ (Alle video’s bekijken over Online marketing via ons Youtube kanaal):

Stap 1: Meld je aan bij Google Analytics met je Google Account

Stap 1 Aanmelden bij Google Analytics

Stap 1 Aanmelden bij Google Analytics

Stap 2: Als je bent aangemeld krijg je het eerste scherm van Google Analytics te zien

Stap 2 Eerste scherm Google Analytics na aanmelden

Stap 2 Eerste scherm Google Analytics na aanmelden

Stap 3: Klik op het menu-item ‘Beheer’
Je ziet nu de opbouw van je Google Analytics account met Account-Property-Weergave

Stap 3 Overzicht Account Analytics

Stap 3 Overzicht Account Analytics

Stap 4: Kies je juiste Account om te verwijderen

Stap 4 Juiste Account kiezen

Stap 4 Juiste Account kiezen

Stap 5: Klik op Accountinstellingen onder Account

Stap 5 Accountinstellingen gekozen

Stap 5 Accountinstellingen gekozen

Stap 6: Klik rechtsboven op ‘Weggooien’ button
Je ziet dat je Account nog niet meteen wordt weggegooid. Je krijgt nog een aantal vragen van Google, zodat je zeker weet dat je het goede gaat doen. Eenmaal weggegooid, ben je je data namelijk kwijt. Wat heel belangrijk is, is de laatste melding van Google ‘Vergeet niet de Analytics-trackingcode van uw webpagina’s of uit uw app te verwijderen’.

Stap 6 Klik op Weggooien button

Stap 6 Klik op Weggooien button

Stap 7: Kies definitief voor weggooien
klik hiervoor op de button ‘Account weggooien’, je ziet dan geen bedank-apgina van Google :-), maar weer een mogelijkheid om je aan te melden voor Google Analytics.

Stap 7 Scherm na definitief weggooien

Stap 7 Scherm na definitief weggooien

Stap 8: Je ontvangt een e-mail
In de e-mail lees je dat de verwijdering pas over 35 dagen definitief wordt verwijderd. Je hebt alsnog een herstel-mogelijkheid, namelijk via de Prullenbak in Google Analytics

Stap 8 Verwijdering Google Analytics account

Stap 8 Verwijdering Google Analytics account

Stap 9: Een verwijderd Account toch nog herstellen via de Prullenbak?
Dat kan zeker, klik op Beheer en daarna onder Account op ‘Prullenbak’. Vink je ‘Verwijderde’ Accountnaam aan en kies vervolgens voor de button ‘Herstellen’ en dan is je Account alsnog weer hersteld en niet verwijderd.

Stap 9 Herstel van Verwijdering

Stap 9 Herstel van Verwijdering

Meer info of een Google Analytics training volgen?

Button Conatct Opnemen Optimize Online

Gerben van Wijngaarden

Eigenaar at Optimize Online
Ik ben een internet freak en als sinds 2006 werkzaam in Online Marketing. Volg met veel interesse alle nieuwe ontwikkelingen van SEO, SEA, Google Analytics, Social Media, E-Commerce. Geef al een paar jaren trainingen in Online Marketing en ben werkzaam voor diverse klanten. Te volgen via: Linkedin
Gerben van Wijngaarden

Latest posts by Gerben van Wijngaarden (see all)

    Reageren op dit bericht

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten